Zuid-Afrikaanse boboti met gegaarde heekfilet

Heekfilet boboti
Bereidingswijze: 

Wrijf de bakplaten in met wat arachideolie en leg de heekfilet er op. Kruid de heekfilet met peper en zout. Bak de heekfilet af in de oven van 200°C gedurende +/- 18 minuten.

Bak de uien in brunoise eventjes aan in wat arachideolie en voeg de rijst er aan toe. Bak de rijst kort mee. Voeg nu de rozijnen en de groentebouillon er aan toe. Kook de rijst 5 minuten door en zet van het vuur. Laat de rijst nog 15 minuten rusten onder een deksel. Snij de ui, de appel, de look en de banaan grof en bak deze aan in boter. Voeg de kerriepoeder en de bloem er aan toe. Bevochtig met kippenbouillon, roer alles goed en laat de saus ongeveer 10 minuten koken.

Mix de saus en kruid af met peper en zout. Kook de boontjes in gezouten water tot deze bijtgaar zijn. Giet af en voeg er een klontje boter aan toe. Hak de pindanootjes grof en voeg deze bij de boontjes. Kruid de boontjes af met peper. Schik alles mooi op een bord en dien op.

Smakelijk eten!