Rolletjes scharfilet gevuld met zalm en kreeftensaus

Tong- en zalmrolletje recept
Bereidingswijze: 

Voor de saus: hak de sjalot in fijne stukjes. Bak de gepelde kreeftjes in warme olijfolie. Snijd de wortel, ui en knoflook in stukjes en voeg samen met de sjalot toe. Flambeer dit alles met de jenever. Giet daarbij het geuzenbier en tomatenconcentraat en laat inkoken tot het volume tot 2/3 verminderd is. Voeg daarna de kippenbouillon en room toe en laat 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Giet de saus tenslotten door een zeef en kruid bij naar smaak.

Voor de vis: leg de rolletjes scharfilet gevuld met zalm op een beboterde bakplaat. Besprenkel met wijn en laat ze gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C (termostaat 6/7). Serveer de rolletjes samen met de saus en gestoomde preiwit.

Smakelijk!