IJslandse kabeljauwrug met witlof, gestoomde aardappelen en Noilly Prat-saus

IJslandse kabeljauwrug recept
Bereidingswijze: 

Wrijf de gastronormplaten in met wat vetstof en leg er de IJslandse kabeljauwrug op.

Maak een mengeling van het gerookt paprikapoeder, het zout, de peper en de olijfolie. Roer dit goed om en smeer de IJslandse kabeljauwrug er mee in. Bak deze 15 à 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 250°C.

Was de witlof, snijd het staartje af en snijd overlangs. Smelt de boter en wrijf er de gastronormen mee in. Leg de witlof er met de gesneden kant omhoog op. Wrijf de witlof in met de gesmolten boter en kruid met peper, zout en kandijsuiker. Bak deze +/- 25 minuten op 185 °C in een combi.

Maak een witte wijnsaus, voeg er de Noilly Prat aan toe en kook deze nog eventjes in. Stoom de aardappelen +/- 20 minuten op 100°C. Schik alles mooi op het bord en werk af met een takje platte peterselie.