Gestoofde kabeljauw met spinazie

kabeljauw recept
Bereidingswijze: 

Breng de visfumet met wat laurier en tijm op smaak totdat het kookpunt bijna bereikt is en laat dit verder sudderen. Smaak ondertussen af met peper en zout. Schik de porties kabeljauw in een ovenschotel en giet de warme fumet erover. Plaats alles 10 minuten in de oven op 120 graden. Zeef de fumet en bewaar dit voor de saus. Versnipper de ui en stoof hem blond aan in olijfolie maar zorg ervoor dat de ui niet kleurt. Voeg de gewassen spinazie bij de ui en kruid het geheel af met peper en zout. Laat de spinazie kort meestoven op een groot vuur en zorg ervoor dat je alles goed blijft omwentelen. Serveer de spinazie op een ovenschaal en plaats de vis er boven op.

Laat de fumet inkoken om een meer geconcentreerde smaak te bekomen. Bind ze met wat blanke roux en voeg er de room en de helft van de gemalen kaas bij. Breng alles op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de saus over de kabeljauwruggen. Strooi tenslotte de rest van de gemalen kaas erop en plaats het geheel nog 10 minuten onder de grill.

Tip: Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen op z'n Engels.

Tip: Fumet maak je het best met platvisgraten. Uiteraard kan je ook bereide fumets of fonds aankopen.