Kwaliteit

Pieters staat sinds 1953 garant voor kwalitatief hoogstaande visproducten. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten die voldoen aan de wensen van een brede variatie van klanten: grootkeukens, cateringbedrijven en alle vormen van professionele foodservice. Zo stellen wij alles in het werk om veilig en verantwoord te werk te gaan en zorg te dragen voor mens, dier en milieu. Op die manier kunnen wij op een ethische manier vis- en zeevruchtenproducten op de markt brengen.

One Mowi

Ons kwaliteitsbeleid maakt integraal deel uit van het Totale KwaliteitsSysteem van Mowi: One Mowi.

Voor dit alles staat authenticiteit en integriteit centraal. De 7 strategische domeinen waarin Mowi continu ontwikkelt zijn schematisch als volgt weergegeven:

Gegarandeerde kwaliteit, van vangst tot bord

Wij leveren dagelijks producten van de hoogste kwaliteit met een optimale versheid én garandeert een constante aanvoer van topkwaliteit.

Pieters werkt met respect voor

  • goede hygiënepraktijken
  • goede productiepraktijken
  • volgens de HACCP-normen, die gedurende het volledige productieproces worden gecontroleerd.

Samen met het FAVV onderwerpt Pieters hun producten dagelijks aan strenge controles volgens de Codex Alimentarius, die internationale normen vastlegt op vlak van voedselveiligheid en de eerlijkheid van handel in voedselproducten. De sensorische onderzoeken bestaan uit analyses op kleur, smaak, geur en textuur.

Samen met de testpanels en ingangscontroles, sterk geavanceerde productietechnologieën, strenge productspecificaties en een zeer performante logistiek met perfect beheer van de koude ketting, garandeert dit integraal beheerssysteem een optimale veiligheid en kwaliteit van de producten.

Kwaliteit temperatuur

Gecertificeerd

Mowi Belgium beschikt, naast het eigen Totale KwaliteitsSysteem, over diverse certificaten op het gebied van:

  • voedselveiligheid
  • kwaliteit
  • verantwoorde productie op vlak van milieu, ecologie en sociale omstandigheden.

De productie-eenheden worden regelmatig geaudit om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen. Die controles worden uitgevoerd door onafhankelijke certificeringsinstanties, onder meer op naleving van de IFS Food Standard die ontwikkeld werd op basis van de BRC standaarden.

Dankzij deze certificaten en deze strikte procedures en controles voldoet Pieters aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Pieters voert de waarden Passion, Change, Trust en Share hoog in het vaandel. Deze werden daarom vertaald naar het kwaliteitssysteem.

Productiemedewerker Marine Harvest Pieters

Dagverse vis

De versheid en de oorsprong van de vis zijn erg belangrijke factoren in het kwaliteitsaanbod van Pieters. Zo wordt een belangrijk deel van de verse vis door kleine vissersboten met de lijn gevangen, direct na de vangst verwerkt en onmiddellijk naar Brugge vervoerd om een optimale versheid te garanderen.

Strenge productspecificaties

De porties vis worden zowel vers als diepgevroren zeer precies versneden. Een correcte portie is immers uw garantie op een perfecte budgetcontrole.

Graatvrij