Nieuws
Kan plantaardige voeding vis vervangen?
3 april 2023Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?
Vis als essentieel deel van een gezondere voeding
19 mei 2020Zwaarlijvigheid of obesitas is een continue bezorgdheid van de moderne consumptiemaatschappij. Om deze alarmerende trend in te dijken heeft de Hoge Gezondheidsraad die waakt over de volksgezondheid een aantal voedingsadviezen geformuleerd.
Ons productieproces van A tot Z
29 april 2020Benieuwd hoe wij omgaan met onze grondstoffen om u een hoogstaand kwalitatief product te bezorgen?
Wat eten we in 2050? – deel 3
6 januari 2020De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.
Wat eten we in 2050? – deel 2
25 november 2019De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de volgende 3 opkomende trends op vlak van voeding.
Eet vis voor een hoger IQ
19 november 2019Vis is niet alleen goed voor hart en bloedvaten, het is ook echt ‘brain food’. Dit werd nog eens bevestigd door een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke online magazine PLEFA van begin oktober 2019.