Nieuws

  • Kan plantaardige voeding vis vervangen?

    Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te eten. Het principe is om minder of geen dierlijke producten te consumeren of om ze toch zo vaak mogelijk te vervangen door granen, bonen, noten, groente en fruit. Is dit wel de juiste keuze?

  • Culinaire inspiratie : op trendtour in Parijs

    Onlangs trok onze trendwatcher naar de Franse hoofdstad om zich te laten inspireren op het gebied van food & hospitality, maar ook om de nieuwste trends te ontdekken.

  • Wat eten we in 2050? – deel 3

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de laatste opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? – deel 2

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de volgende 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Wat eten we in 2050? - deel 1

    De voorbij weken was onze trendwatcher aanwezig bij 2 foodsummits rond het thema “Wat eten we in 2050?”. Uit de verhalen konden we 10 voedingstrends distilleren die onze voeding ingrijpend zullen bepalen de komende jaren. We bespreken ze één voor één, in drie verschillende delen. Lees hier meer over de eerste 3 opkomende trends op vlak van voeding.

  • Culinaire inspiratie: op trendtour in Boedapest

    Onze trendwatcher bezocht recent Boedapest en gaf ons het volgende verslag over de culinaire evoluties en trends in deze metropool.

  • "Journée de découverte" voor Waalse grootkeukenkoks

    Op 21 mei ging de eerste 'Journée de découverte' door. Het concept: Waalse grootkeukenkoks een kijkje achter de schermen gunnen bij Volys, de gevogeltespecialist in Lendelede, en Pieters, visspecialist. Twee sleutelspelers in de markt van de collectiviteiten over de taalgrens heen.

  • Foodtrends in Londen: opkomst van plantaardige eiwitten

    Op vrijdag 15 juni reisde een delegatie van het Pieters Foodservice-team uit Brugge naar Londen voor een foodtrend trip georganiseerd door het Foodservice network.

  • scampi burger

    Prijsuitreiking kookwedstrijd grootkeukenkoks

    Op 27 september vond de prijsuitreiking van de “kookwedstrijd voor grootkeukenkoks” in samenwerking met de West-Vlaamse en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks plaats.

  • Kookwedstrijd voor grootkeukenkoks

    Inschrijven voor onze kookwedstrijd "Beste grootkeuken-visgerecht" in samenwerking met de verenigingen van West-Vlaamse en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks kan nog tot eind deze week.

Pages