Kayleigh Segaert

Start van het Zeeuwse mosselseizoen

Naar jaarlijkse traditie is het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuur mosselen opnieuw van start gegaan begin juli.

Zeeuwse mosselen worden gekweekt in de Waddenzee en de Oosterschelde. Het mosselzaad wordt opgevist en wordt opnieuw ingezaaid. Twee tot drie jaar later zijn de mosselen klaar om geoogst te worden in een natuurlijke omgeving.

Mosselen zijn een uitstekende bron van proteïnen en zitten boordevol mineralen en vitaminen. Mosselen bevatten ook veel meer ijzer, fosfor en vitamine B dan vlees, en bevatten bovendien veel minder calorieën.

Ons aanbod

  • Onze mosselen zijn allemaal MSC gecertificeerd
  • Ze zijn beschikbaar per 2 kg of per 10 kg
  • Het vleesgehalte ligt op 26 à 28%
  • We kunnen 4 sorteringen aanbieden:
    • Jumbo-Speciaal: 45 à 55 st/kg
    • Imperial: 55 à 65 st/kg
    • Super: 65 à 75 st/kg
    • Extra: 75 à 95 st/kg

De eerste leveringen zijn mogelijk vanaf maandag 8 juli.