Hoe vers is verse vis?
"De eisen van onze klanten over smaak, gebruiksgemak en gezondheid zijn voor ons van het grootste belang. Ook de versheid en de oorsprong van onze vis zijn erg belangrijke factoren in ons kwaliteitsaanbod", zegt Peter Vangaever, sales manager van het foodservice team. "Zo wordt een belangrijk deel van onze verse vis door kleine vissersboten met de lijn gevangen, direct na de vangst verwerkt en onmiddellijk naar Brugge vervoerd om een optimale versheid te garanderen."
De verse vis van Pieters wordt steeds op een vooraf goed doordachte en geschikte locatie gevangen. De vissersboten zijn bovendien bemand met ervaren vissers en hebben de nodige voorzieningen om de temperatuur van de vers gevangen vis meteen onder controle te kunnen houden. Daarna wordt de verse vis door daarvoor specifiek opgeleide medewerkers verwerkt om ze klaar te maken voor vervoer naar Brugge. Binnen de kortst mogelijke tijd komt de vis aan in Brugge, waar de kwaliteit meteen opnieuw gecontroleerd wordt. Deze vis wordt dan verder verwerkt tot producten die voldoen aan de wensen van de klant.
