Kayleigh Segaert

Beste Leverancier bij MSC Duurzame Vis Awards 2023!

Op 3 oktober 2023 maakte de Marine Stewardship Council (MSC) de winnaars bekend van de Duurzame Vis Awards in België, waarbij Mowi België werd uitgeroepen tot één van de beste leveranciers van het land.

MSC en de awards hebben als doel de unieke duurzaamheidsprestaties van organisaties binnen de Belgische visindustrie in de kijker te zetten. Retailers, merken, leveranciers, restaurants en visserijen die het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt of een voorbeeldfunctie hebben vervuld op het gebied van duurzaamheid en communicatie, worden beloond.

Mowi Belgium werd hierbij uitgeroepen tot één van de drie winnaars van de titel 'Beste Belgische leverancier'.

Kim Huys, Quality Engineer bij Mowi Belgium, zei: "Sinds Mowi Belgium MSC gecertificeerd is, hebben we de kans gehad om bij te dragen aan het brede aanbod van duurzame en verantwoorde visproducten die we elke dag aan onze klanten en consumenten leveren. We zijn dan ook erg trots op de ‘Beste Leverancier’ award."

MSC werkt aan oceanen vol leven en een aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren die gegarandeerd is voor nu en in de toekomst. De Verenigde Naties erkent het MSC-programma als een belangrijk hulpmiddel bij het behalen van Sustainable Development Goal (SDG) 14 (Leven in water). Door zich te verbinden aan SDG 14 zet MSC zich, samen met honderden anderen, in voor:

  • Het stoppen van overbevissing
  • Het herstellen van visbestanden en beschermen van ecosystemen
  • Bannen van illegale, niet-gedocumenteerde en ongereguleerde visserij

Analyse en juryselectie

Producten met MSC-keurmerk werden als benchmark genomen voor de MSC Duurzame Vis Awards. Op basis van een uitgebreide analyse van de hele Belgische sector selecteerde een externe vierkoppige jury, elk met hun eigen expertisegebied, de meest verdienstelijke winnaars. De categorie 'Beste Belgische leverancier' werd genomineerd door retailers en merken binnen de andere categorieën.

Op de foto: Mowi Belgium collega's in Brugge die de MSC award in ontvangst nemen

Gefeliciteerd en bedankt aan iedereen die hieraan meewerkt!